Comunicat Angela Ioan, Presedinte ABCD

Legea 6/2016 și metodologia de suport cf. OMEN nr.3124/20.01.2017, un rezultat al colaborării fericite între părinți ( asociațiile pentru copii dislexici din România ), cadrele didactice din învățământul preuniversitar ( Federatia Sindicatelor Libere din Învățământ) , universități (UBB Cluj ), autorități politice și administrative ( comisiile de egalitate de șanse si învățământ din Parlamentul României, MEN, CMBRAE și CJRAE Mureș ).
O baza pentru initiative care sa dezvolte cele începute de noi, prin proiecte europene și locale, dar mai ales un cadru legal in care sa poata acționa toți cei bine intenționați și preocupati de șansa acestor tineri de a studia și a se dezvolta conform potențialului lor foarte bun.
Extrem de importantă este acum aplicarea legii și aceasta tine de patru factori:

  1. Informarea și formarea corecta de specialiști in evaluare și intervenție, evitând improvizațiile fără suport științific
  2. Susținerea din partea autorităților a respectării întocmai a prevederilor legale
  3. Formarea cadrelor didactice prin programe adecvate și susținute de specialiștii cu autoritate in domeniu - Asociatia Bucuresti pentru Copii Dislexici este implicată alături de FSLI in primul proiect amplu adresat României, de formare a cadrelor didactice pentru abordarea elevilor cu cerințe educaționale speciale, cu accent pe tulburările specifice de învățare, MAGIC SENSE, care va debuta luni 17.12.2018 la Bucuresti !!!!
  4. Participarea activa a părinților in diseminarea informației și colaborarea cu scoala pentru implementarea legii

error: Continutul nu poate fi copiat !!! Toate drepturile sunt rezervate.