Teme fara greseli

Sfaturi pentru teme fara greseli

Intelegerea erorilor

Monica Bolocan, psiholog pentru copii

Suntem cu siguranta bucurosi cand copiii reusesc sa isi finalizeze la timp temele scolare pentru ziua urmatoare. Nu de putine ori, bucuria este scurta atunci cand descoperim  caietele pline de greseli cel mai frecvent facute din neatentie sau graba. Pentru a putea ajuta copiii sa isi imbunatateasca performanta la temele scolare, este important sa intelegem DE CE si CAND gresesc. Aceasta intelegere necesita o observare atenta a modului in care copilul invata si, mai ales, o analiza sistematica a greselilor pe care le face. Nu intamplator se spune ca cel mai mult invatam din greseli!

In filozofia metodei Feurestein de imbunatatire a abilitatilor de invatare, exista trei etape importante in procesul de invatare:

INPUT - este etapa de culegere a informatiilor. In aceasta faza pot interveni multiple cauze care afecteaza calitatea si cantitatea culegerii informatiei, ca de exemplu:

  1. Probleme de perceptie vizuala sau auditiva care altereaza informatia venita pe canalele senzoriale respective.
  2. Dezvoltarea insuficienta a vocabularului si a conceptelor de baza, fapt ce nu permite copilului sa stabileasca legaturi logice intre informatiile noi si informatiile deja cunoscute. Atunci cand copilul nu intelege corect sensul cuvintelor citite, exista sanse mari sa le utilizeze in mod eronat sau chiar sa nu le utilizeze deloc. Practic, informatia ... (citeste mai mult pe site-ul Psiholog-Pentru-Copii)

error: Continutul nu poate fi copiat !!! Toate drepturile sunt rezervate.