Despre noi

Despre Asociatie

Asociaţia Bucureşti pentru Copii Dislexici

Asociatia Bucuresti pentru Copii Dislexici a fost infiintata conform hotararii judecatoresti ramase definitive in dosarul 14052/299/2014, de catre un grup de parinti din Bucuresti, care de ani de zile se confrunta cu problemele legate de scolarizarea copiilor lor in sistemul public si privat de invatamant  de pe raza municipiului Bucuresti. Experienta dureroasa  a acestor familii, nevoia de a oferi propriilor copii o sansa la instruire si formare pentru o viata normala si integrarea in societate, precum si exemplul Asociatiei Romane pentru Copii Dislexici, au condus la decizia crearii unei asociatii surori in Bucuresti, pentru a prelua o parte din sarcinile de informare si consiliere a parintilor si cadrelor didactice  la nivelul Capitalei, dar si pentru a putea sustine in fata autoritatilor competente la nivel central cauza copiilor cu tulburari specifice de invatare de tip dislexie, disgrafie, discalculie.

Citeste mai mult

Echipa

 • Angela Ioan

  Presedinte, Asociatia ABC Dislexici Bucuresti. Email: angelaioan1@gmail.com Studii 1980 - absolventă a…

 • Nora Mendelson

  Secretar General, Asociatia ABC Dislexici Bucuresti. (pagina in lucru)  

 • Monica Bolocan

  Manager de Programe, Asociatia ABC Dislexici Bucuresti. Email: psiholog@monica-bolocan.ro web-site personal: www.psiholog-pentru-copii.ro…

Parteneri

 • European Dyslexia Association
  What is the European Dyslexia Association? The European Dyslexia Association is a European non-governmental umbrella…
 • Asociatia ORADEA pentru Copii Dislexici
  Asociatia ORADEA pentru Copii Dislexici este o organizatie a parintilor de copii cu tulburari specifice de…
 • Asociatia ARAD pentru Copii Dislexici
  ASOCIATIA ARAD PENTRU COPII DISLEXICI   CINE SUNTEM NOI? Noi suntem un grup de părinți…
 • F.O.N.P.C.
  FONPC este principalul interlocutor specializat al statului în vederea elaborării şi redefinirii politicilor publice pentru…
 • Asociaţia Română pentru Copii Dislexici
  Asociaţia Română pentru Copii Dislexici Asociaţia Română pentru Copii Dislexici a fost înfiinţată în anul…
 • Asociaţia PRO-DIS-LEX
  Asociaţia PRO-DIS-LEX Asociaţia PRO-DIS-LEX s-a înfiinţat  în anul 2013 în Sf. Gheorghe, jud. Covasna. Printre…
 • F.S.L.I.
  Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant Avem 20 de ani de experienta sindicala si avant pentru…

Misiunea noastra

Vrem sa fim un centru de referinta pentru problematica tulburarilor specifice de invatare:

 • Ne propunem sa fim o sursa credibila de informatii utile pentru toti cei interesati de problematica tulburarilor specifice de invatare (TSI) la copii.
 • Oferim modele validate stiintific si utilizate de specialisti din intreaga lume de evaluare si interventie pentru copiii cu TSI.
 • Ne dorim sa cream conexiuni intre parinti, specialisti si cadre didactice pentru a gasi cele mai bune solutii adaptate nevoilor specifice ale fiecarui copil diagnosticat cu TSI.
 • Luptam pentru eradicarea diletantismului si ignorantei in abordarea copiilor cu TSI.

Stim ca REUSIM IMPREUNA!

Accesati urmatoarele pagini:

Cui ne adresam

1.

Parintilor.

A creste un copil diagnosticat cu TSI este un drum lung, plin de suisuri si coborasuri. Este nevoie de perseverenta si mai ales de credinta ca SE POATE. Ne stau dovada numeroasele cazuri de reusita ale celor care si-au invins limitele prin foarte multa munca ... Tocmai de aceea, ne adresam NUMAI parintilor care NU cred in formule magice si solutii miraculoase. Pentru ca dislexia nu este "o boala care se vindeca", ci este doar un alt fel de a fi si a gandi.

2.

Cadrelor didactice.

A educa un copil cu TSI este o provocare pentru orice dascal. Pentru ca fiecare copil este unic. El trebuie descoperit si ajutat sa isi atinga potentialul sau. Este nevoie de multa dedicatie si rabdare dar satisfactiile sunt enorme. Pentru ca acesti copii de astazi sunt adultii de maine si succesul lor se va intoarce catre cei care i-au sustinut. De aceea ne adresam NUMAI cadrelor didactice care cred in diversitate si mai ales cred in dreptul fiecarui copil de a invata si de a avea sanse egale cu toti ceilalti pentru a reusi in viata.

3.

Specialistilor.

Studiul problematicii TSI cere multa pasiune si dorinta de a fi la curent cu rapidele descoperiri in neurostiinta functionarii creierului uman. Copiii cu TSI un profile cognitive unice si necesita o abordare aparte atat in evaluare cat si in terapie. De aceea, ne adresam NUMAI specialistilor care sunt cu adevarat pasionati de a fi la curent cu cele mai recente descoperiri, pentru a oferi servicii la cele mai inalte standarde de calitate.

error: Continutul nu poate fi copiat !!! Toate drepturile sunt rezervate.