Intrebari pentru invatatoare

Intrebari pentru invatatoarea copilului tau

Monica Bolocan, psiholog pentru copii

Pentru ca s-au scurs deja doua luni de la inceperea anului scolar, este un moment potrivit sa afli mai multe despre cum se comporta micutul tau la scoala. Foarte multi parinti asalteaza cadrul didactic inca din primele zile de scoala cu intrebari si griji legate de modul in care copilul lor se adapteaza, netinand cont de faptul ca orice proces de adaptare necesita timp si ca invatatoarea are nevoie, de asemenea, de timp pentru a observa si cunoaste calitatile si slabiciunile fiecarui copil. Procedand astfel, parintii risca sa obtina informatii nu foarte relevante si sa isi faca o parere gresita. In plus, genereaza o presiune neproductiva asupra cadrului didactic care este nevoit, in fiecare dimineata, sa faca fata valului de intrebari si “probleme” mai mult sau mai putin reale si obiective ale parintilor. Iata cateva sfaturi utile pentru pregatirea intalnirii cu invatatoarea copilului tau:

Discuta din timp cu aceasta despre dorinta ta de a afla mai multe detalii referitoare la comportamentul copilului tau la scoala si programeaza-te pentru o intalnire individuala in care sa poti discuta unu-la-unu, in liniste. Avand in vedere ca nu vei avea la dispozitie foarte mult timp, fa-ti o lista de intrebari pe care sa le comunici invatatoarei cu cel putin o saptamana inainte de intalnire pentru a-i oferi timpul necesar observarii copilului tau. Dupa caz, poti trimite intrebarile pe email sau ii poti inmana invatatoarei o scrisoare in care sa o rogi sa fie atenta la anumite aspecte.

Iata o lista generala de intrebari care te-ar putea ajuta sa iti faci o imagine corecta: ... (citeste continuarea pe site-ul Psiholog-Pentru-Copii)

error: Continutul nu poate fi copiat !!! Toate drepturile sunt rezervate.